Anyukámtól hoztam el, ahol nem igazán olyannak fejlődött, amilyennek ki kellene néznie. Az elmúlt egy hónap alatt viszont nálunk sem javult a helyzet: levelei ugyanúgy lefelé/befelé konyulnak. Hajtásokat hoz, de aggaszt, hogy a levelek nem felfelé fordulnak, némelyik le is hullott, főleg az alsók közül. Sajnos csak olyan szobában van hely, amit télen nem igazán fűtünk, ott lenne napfény, de kb. 14 fok MOST ilyenkor az átlaghőmérséklet. Talán ez túl hideg neki? Már át is lett ültetve, tehát a gyökérzettel sem lehet baj, kb. 2 hetente locsolom. Tulajdonképp azt nem értem, hogy szabadban is volt tartva egész nyáron, szélvédett helyen... Mégsem történt a levéltartással semmi. 2. kérdés: kb. mikor kell levágni a hajtáscsúcsokat, ha azt szeretném, hogy inkább terebélyesedjen, ne pedig nyúljon a növény? Köszönöm válaszát. Hajnalka


Válasz:
Kedves Hajnalka!

A sugárarália nem szereti a hideget szerintem ez a növény megfázott. Nyáron kilehet tenni a kertbe, de csak árnyékos helyre ahol nem éri tűző erős napsütés. Ősszel még a hideg beállta előtt be kell vinni a lakásba egy rendes fűtött szobába.


Nyáron heti kétszer is lehet locsolni télen elég másfél- két hetente attól, függ, milyen meleg van a szobában. Visszavágni kb. egy méter magasságtól érdemes így nem felfelé növekszik, hanem elkezd elágazni, de csak ott érdemes elvágni ahol a szára még nem kezd el fásodni.

Üdvözlettel: Kertvarázs magazin

Kapcsolódó cikk:Sugárarália gondozása >>>>>