A megfelelő árnyékoló kiválasztása nem könnyű feladat. Ha nem szeretnél redőnyt, vagy valamiért nem megoldható a felszerelése, modern és rendkívül praktikus alternatíva a reluxa. Sokoldalúságának köszönhetően ma már nem csak irodákban vagy panelházakban találkozhatunk vele, de akár családi házba vagy régi stílusú polgári lakásokba is remek választás lehet. Miért érdemes a reluxa mellett dönteni és hogyan válaszd ki a megfelelőt? 

Miért szuper megoldás a reluxa? 

 

Lehet az ablak bukó vagy ferde, nem probléma: a reluxa könnyedén felszerelhető szinte bármilyen nyílászáróra. Élettartama is igen meggyőző: a modern aluminium reluxák akár évtizedekig is használhatóak, maximum a zsinórt kell néha cserélni. 

 

A reluxa nyáron segít otthonod hűvösen tartásában, hiszen nem engedi be a forró napsugarakat. További előnye, hogy árnyékolás mellett is kiválóan lehet szellőztetni, hiszen a reluxa az ablak belsejére van szerelve. Apropó árnyékolás: nagyon kényelmes, hogy a lamellák állításával pont annyi fényt engedhetsz be, amennyit szeretnél, este pedig teljes mértékben kizárhatjók a kíváncsi tekintetek. És mivel beltéri árnyékoló, ezért a megfelelő szín és anyag kiválasztásával remek kiegészítője az enteriőrnek. 

 

Sokan félnek a reluxa takarításától, de alaptalanul: minimális utánajárással százféle kifejezetten erre a célra kapható kefét vagy porszívó kiegészítő találhatsz! 

Milyen anyagból legyen a reluxa? 

Alumínium, fa vagy műanyag: ebből a 3 anyagból készülnek reluxák. A fa reluxa elegáns megoldás a természetes anyagok kedvelőinek, de csak akkor érdemes ilyet választani, ha a fém vagy műanyag nem illik a helyiség hangulatához. Ugyanis ez a fajta a legdrágább és nagyon érzékeny a nedvességre. 

 

Az alumínium reluxa rendkívül sokoldalú megoldás, nem hiába ez a legelterjedtebb változat. Használható vizes helyiségben, hiszen nem rozsdásodik, nem deformálódik el. Könnyedén illeszthető a helyiség hangulatához, mert kerete a nyílászáró színéhez igazítható, a lamellák pedig szinte végtelen színválasztékban elérhetőek. Könnyűek, strapabíróak, és áruk is sokkal kedvezőbb, mint a műanyag reluxáké. 

Nem mindegy, milyen a lamella

Alumínium reluxáknál érdemes odafigyelni, hogy milyen lamellát kínál a forgalmazó. Általában a 16 és 25 milliméteres változat elérhető, de a 16 milliméterest inkább csak kisebb nyílászárókra szokták választani. A lamellák vastagsága szintén lényeges: lehetőleg 0,18-0,20 mm-es lamella vastagságú reluxát vásároljunk, hiszen ez sokkal stabilabb, és még a nagyobb szélességű ablakoknál is tökéletesen működik. 

Szabd az igényeidhez! 

Ahogy már szó volt róla, a reluxa színe tökéletesen hozzáigazítható a nyílászáróhoz, illetve az enteriőrhöz. Egy-egy merészebb szín választásával pedig akár különleges karaktert is adhatsz a helyiségnek! Ha pedig tetőtéri vagy bukó-nyíló ablakhoz szeretnél reluxát, akkor válaszd a feszítőhuzalos változatot. Ennek segítségével ugyanis a reluxa bármilyen pozícióban az ablak síkjával párhuzamosan marad.

 

És meg egy szuper extra: a modern reluxák már elérhetőek motoros változatban is, amelyek fényérzékelőkkel vannak összekötve. Így napközben a reluxa lamellái automatikusan a számodra legkellemesebb fényviszonyokat teremtik.

 

Ha már eldöntötted, hogy reluxát szeretnél, vagy bármilyen kérdésed felmerült, akkor számodra a megfelelő kereskedő a 20 éves tapasztalattal rendelkező Árnyékbolt. Itt ugyanis garantált minőség és barátságos, szakértő ügyfélszolgálat várja a vásárlókat! 

(X)