2 tojás, a tészta főzéséhez só; a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.

 

A tésztát sós vízben megfőzöm, leöblítem, és az olvasztott vajon megforgatom. Egy kisebb tepsit kikenek a vajjal, és meghintem a zsemlemorzsával, majd a főtt tészta egyharmad részét belesimítom. Az egyik felvert tojást összekeverem a mákkal és kevés porcukorral, a másik tojást pedig a dióval és ugyancsak egy kevés porcukorral.


A tepsiben lévő tésztára rálocsolom a mákos tojást, erre egy újabb harmadrésznyi tésztát simítok. Rákenem a szilvalekvárt. (Ha a lekvár nagyon darabos, egy evőkanál forró vízzel kenhetőre keverhető.) Végül ráteszem a harmadik réteg tésztát, és ráöntöm a diós tojást. Előmelegített, forró sütőben addig sütöm, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad rá a tojásos massza. Melegen is, hidegen is tálalható. Kockákra vágva kínálom.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!