A megtisztított kacsát darabjaira vágom, és sóval meghintem. Bőrével felfelé egy nagy tepsibe rakom, szorosan egymás mellé. Köré teszem a megtisztított és vékonyra karikázott hagymát, majd az egészet leöntöm 2 dl vízzel, amelybe belemorzsoltam a húsleveskockát és belekevertem a borsot, a majorannát valamint a sót. A tepsit szorosan befedem, és az előmelegített sütőbe tolva közepes lángon majdnem puhára párolom. (Ez kb. 1 óra 10 perc.) Közben a cseresznyét kimagozom. A tepsit a sütőből kiveszem. A kacsadarabokat kiszedem, zsíros levét leöntöm és félreteszem.


Ezután a húst visszarakom, ugyancsak bőrével felfelé. Négy evőkanállal megforrósítok a félretett pecsenyelé tetejéről leszedett zsiradékból, majd ha elpárolgott belőle a vizes rész, akkor rászórom a cukrot, és kevergetve szép aranybarnára pirítom. Felöntöm az összes többi megmaradt pecsenyelével, és belekeverem a kimagozott cseresznyét is. Az egészet összeforralom. Ezt a gyümölcsös levet ráöntöm a párolt kacsadarabokra, végül megöntözöm a cseresznyepálinkával. Azonnal meggyújtom a pálinkát. Ha a láng elhamvadt, fedetlenül betolom a tepsit a sütőbe, és szép piros-ropogósra pirítom a bőrös tetejét. Burgonyalepényt vagy mandulás burgonyakrokettet kínálok hozzá.

Ezt olvasta már?

Gombás fokhagymás kacsasült!

Gombás vörösboros ünnepi kacsa

Pikáns kacsasült recept


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!