Elkészítése: A csirkemelleket lebőrözzük, majd kifilézzük. Egy mély tálra helyezzük, és leöntjük a tejben elkevert tört fokhagymával, és a fűszerekkel, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Elkészítés előtt kivesszük a pácból, és jól lecsöpögtetjük Egy hőálló tálat, kikenünk a margarinnal. A csirkemelleket lisztbe, a felvert tojásba, majd a reszelt sajtok keverékébe forgatjuk, és rétegesen a tálba helyezzük.

Rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és leöntjük a tejföllel. Sütőbe tesszük, letakarjuk alufóliával, és közepes lángon, ill. fokozaton kb. 40-50 percig sütjük. Levesszük a fóliát, a tetejét kissé megpirítjuk. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, mert jobban szeletelhető. Köretnek Tejfölös burgonyapürét, és ecetes szilvát, vagy szilvabefőttet adunk, és száraz testes vörösbort kínálunk hozzá. Megjegyzések: Én is hasonlóképpen szoktam készíteni a csirke ill. pulykamellet, csak miután a pácból kivettem, rokforttal szórom meg, és így sütöm pirosra, a többi változatlan és nagyon finom.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!