Az általam bemutatott recept 8 személyre szól, de természetesen kevesebből is elkészíthető, de ha megmarad belőle az sem gond, hiszen akár le is fagyaszthatjuk.

Hozzávalók 8 személyre:

800 gr spárga, Oliva olaj, 2 fej fehér hagyma,2 zellerszár,2 póréhagyma,2 liter húsleves alaplé, tengeri só, bors,10 friss tojás,8 szelet kenyér, vaj, Oliva olaj,

A friss tavaszi spárgákat mossuk meg jó alaposan, majd vágjuk le a fejüket és tegyük félre. A szárát daraboljuk fel durvára. Majd egy serpenyőben forrósítsunk olajat, ebben pirítsuk meg a hagymát, a zellerszárat meg a póréhagymát, majd adjuk hozzá a spárgát, öntsük fel az alap lével és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.


 

Ezután vegyük le a tűzről és egy robotgéppel óvatosan keverjük el, úgy hogy közben ízesítsük sóval, borssal. Ha ezzel készen vagyunk, tegyük vissza a lábost a tűzhelyre, tegyük bele a spárgafejeket, és kis lángon főzzük még pár percig, amíg a spárga meg nem puhul. A végén buggyantott tojással pirítóssal, és Oliva olajjal meglocsolva tálaljuk. hidegen és melegen is kitűnő tavaszi étel!

Üdvözlettel:Jamie Oliver

Ezt olvasta már?

Cézár saláta receptje Jamie Olivertől

Jamie Oliver: Így termesztem az epret!

Lazac füstölt salsával Jamie Olivertől!


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!