Hozzávalók:

22 cm.-es kuglófforma, 1,25 dl tej, 1 tk. Kristálycukor, 30 g élesztő, 250 g ráma, 250 g cukor, csipet só, reszelt citromhéj, 4 ek. Citromlé, 4 tojás, 25 g cukrozott narancshéj, 125 g pirított mandula, 150 g mazsola, kevés rum, színes szóró cukor, csokoládémáz.

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva állni hagyjuk. A lisztet a keverőtálba tesszük, beleöntjük felfuttatott élesztőt, a megolvasztott margarint, majd belekeverjük a cukrot, a sót, a citrom reszelt héját, a citromlevet, és végül a tojásokat. Egy robotgép dagasztó spiráljával összedolgozzuk a tésztát.


Ezután hozzáadjuk a felkockázott narancsot, a mandulát és a mazsolát, ízesítjük kevés rummal, majd még egyszer átdagasztjuk a géppel és meleg helyen kelesztjük 30 percig.

A kuglófformát kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel vagy mandula forgáccsal, és beletesszük a megkelt tésztát. Ezután a formában még 30 percig pihentetjük, és végül a forró előmelegített sütőben 180 fokon 80 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült –e.

Ha elkészült díszítsük fel csokoládémázzal, színes szóró cukorral, és kis tojás cukorral.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!