Mit tegyünk, ha elsóztuk az ételt?

Szűrjük át a levest és öntsünk hozzá vizet, vagy egy tojásfehérje habját öntsük bele a levesbe, majd ha már kissé kocsonyás emeljük ki egy szűrő lapáttal, mert így magába szívja a sót. Ha még így is sós maradt a leves tegyünk bele egy nyers burgonyát majd 10 perc múlva emeljük ki a levesből. Ha a pörköltet elsóztuk adjunk hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát így mérsékelhetjük a sós ízt.

Hogyan hangsúlyozzuk ki az ételek íz világát?

Az édes ízű ételek mellé mindig adjunk egy csipet sót, mert az jobban kihozza az édes ízt. Sós ételekhez pl. mártásokhoz adjunk egy csipet cukrot, mert így pont a sós ízt fokozhatjuk. A rántással nem csak sűrítjük az ételt, hanem ízesítjük is. A meleg zsírba tegyük bele a lisztet és az étel jelege szerint világosra vagy zsemleszínűre pirítsuk. A kész rántásba tehetünk pirospaprikát, fokhagymát, köménymagot, vagy különböző fűszereket.


Mit tegyünk, ha leégett az étel?

Ha még időben észrevesszük, hogy az étel odakozmált fogjuk a lábos tartalmát és öntsük át egy másik tiszta lábosba, de vigyázzunk, hogy az aljáról ne kerüljön bele semmi. Ezután pl. sült húshoz adjunk, pár szelet kenyeret vagy két félbe vágott hagymát az felszívja az égett szagot.

Mit tegyünk, ha túl zsíros az étel?

Hűtsük, le jó alaposan az ételt majd a megfagyott zsírt szedjük le egy kanállal a tetejéről. A húslevesről egy kanállal is leszedhetjük a zsírt, de ha nagyon alaposak szeretnénk, lenni húzzunk végig a leves tetején egy papírtörlőt vagy szalvétát.


Hogyan süssünk burgonyát?

A hámozatlan burgonyát főzzük, 10 percig sós vízben majd tegyük tűzálló tálkába és forró sütőbe tolva süssük meg. Az egész burgonya aljából és tetejéből is vágjunk, le egy szeletet majd süssük meg forró sütőben.

Így főzzünk tésztát.

A tészta főző vízébe tegyünk egy kanál olajat vagy vajat majd a szedés után is keverjük össze kevés vajjal így nem ragad össze.

Mit tegyünk, ha a lakásban ételszag terjeng?

Tegyünk egy tányér forró vízbe pár csepp levendula olajat, így máris a kellemetlen ételszag helyett finom levendula illat tölti be a lakást. A hal sütése közben elkerülhető a kellemetlen illat, ha a panírba kevés parmezán sajtot teszünk.


Hogyan süssük a hurkát és a kolbászt?

A hurka és a kolbász nem esik össze, ha sütés előtt 7-8 percig forró vízbe áztatjuk vagy lisztbe forgatjuk és a bőrét villával megszurkáljuk.

Mit tegyünk, ha a cukor vagy a só összetapadt a nedvességtől?

Ha sürgősen szükségünk van a sóra vagy cukorra, de az összetapadt egyszerűen reszeljük le. A porcukros zacskóba tegyünk egy darab friss kenyeret így pár óra múlva már használható. A sótartót takarjuk le alufóliával így nem éri a párás nedves levegő, vagy tegyünk a sótartóba pár szem rizst.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!