Jamie Oliver, a világhírű séf és televíziós személyiség számos kulináris remekművet alkotott már, ám egyik legikonikusabb és legkedveltebb receptje kétségtelenül a Cézár saláta. Ez a könnyű, mégis ízletes fogás ideális választás lehet bármilyen alkalomra, legyen az egy könnyű ebéd vagy egy vacsora vendégekkel. A Cézár saláta egyedülálló ízvilága és könnyen elkészíthető módja miatt szinte mindenki számára vonzó lehetőség.

Cézár saláta

A Cézár saláta hagyományosan egy friss és ropogós római salátából, pirított kenyérből készült morzsákból, frissen reszelt parmezán sajtból és egy különleges, de pikáns öntetből áll. Jamie Oliver változata azonban további izgalmas elemekkel egészíti ki ezt a klasszikus fogást, hogy még gazdagabb és ínycsiklandóbb legyen.

 

Ahhoz, hogy elkészítsük Jamie Oliver Cézár salátáját, először is gyűjtsük össze a következő hozzávalókat:

4 egész csirkecomb

1 vekni kenyér

3 szál friss rozmaring

Olívaolaj

Tengeri só

Fekete bors

12 vékony szelet pancetta vagy füstölt húsos szalonna

4 gerezd fokhagyma

Szardellafilé

75 g parmezán sajt

1 kiskanál krémsajt

1 citrom leve

Római saláta

A recept elkészítése egyszerű, mégis az eredmény ínycsiklandó lesz.

Először is készítsük elő a csirkecombokat. Mossuk meg és szárítsuk meg őket papírtörlővel. Dörzsöljük be őket egy kevés olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes-halvány lángon, majd tegyük bele a csirkecombokat. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára és készre, ami általában 6-7 percig tart. Közben készítsük el a pirított kenyeret. Vágjuk a kenyeret kockákra, majd szórjuk meg friss rozmaring levelekkel és egy kevés olívaolajjal. Süssük a sütőben 180 fokon körülbelül 10 percig, vagy amíg aranybarnára nem pirul.

Pirítsuk meg a pancettát vagy szalonnát egy másik serpenyőben, majd tegyük félre. A krémsajtot keverjük össze a citrom levével, a finomra aprított fokhagymával és a szardellafilékkel egy kis tálban. Vegyük elő a római salátát, mossuk meg és szárítsuk meg, majd tépjük darabokra egy tálba.

 A salátát keverjük össze az előkészített csirkehússal, a pirított kenyérmorzsával és a pancettával vagy szalonnával. Öntsük rá a citromos öntetet, majd forgassuk össze alaposan. Végül reszeljük rá a friss parmezán sajtot, és már tálalhatjuk is!

Jamie Oliver Cézár salátája garantáltan elbűvöli mindazokat, akik megkóstolják. Gazdag ízvilága és egyszerű elkészítése miatt tökéletes választás lehet bármilyen alkalmakra.

  

3 tipp a tökéletes Cézár saláta elkészítéséhez:

 

A csirkecombot lehetőség szerint előtte pácoljuk be egy kevés olívaolajjal, fűszerekkel és citromlével. Ez fokozza az ízeket és megakadályozza a hús szárazzá válását sütés közben.

A pirított kenyeret célszerű friss rozmaringgal ízesíteni, mivel ez ad egyedi aromát a salátának.

Ne feledkezzünk meg a friss parmezán sajtról! A frissen reszelt parmezán hozzáadja az igazi gazdag ízeket a salátához, így ne spóroljunk vele!


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!