5 dkg darált dió, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál zsemlemorzsa; a tetejére 1 tojás.

A lisztbe beleszórom a sütőport, és az összes hozzávalót gyorsan összegyúrom, majd sima tésztává dolgozom. Egy nagyobb és egy kisebb cipóba formálom, és két-három órán keresztül pihentetem a hűtőszekrényben. (Az sem baj, ha egy éjjelen át, pihen.)


A cseresznyét kimagozom.

A nagyobbik cipót közepes gáztepsi méretűre nyújtom, és a tepsit kibélelem vele. Rászórom a dióval elkevert zsemlemorzsát, majd meghintem a cseresznyével. Erre cukrot szórok, és a kinyújtott tésztával befedem. Kicsit rányomkodom a gyümölcsre, majd egy felvert tojással megkenem a tetejét. Villával megszurkálom és előmelegített, forró sütőbe téve 10 percig közepes lángon sütöm, ezután a lángot mérsékelem, és tűpróbáig sütöm. Szép világosbarnának kell lennie. Csak teljes kihűlése után vágom kockákra. A tetejét ki-ki gusztusa szerint porcukorral elkevert darált dióval meghintheti.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!