Az édes, zamatos sárgabarack rendkívül sokoldalúan használható fel a konyhában, készítünk belőle lekvárt, dzsemet, pohárkrémet, gombócot, fagylaltot, levest, tortát, de még húsok mellé is kínáljuk. Amit mindenki nagyon szeret, az a sárgabarackos piskóta. A barackos piskóta recepteknek se szeri-se száma. Mi mutatunk neked 3 nagyszerű receptet!
Minden barackpiskóta elkészíthető befőttből is, de ha itt a sárgabarack szezonja, mindenképpen friss gyümölccsel készítsd el! Íme, 3 remek recept!
1.Barackos morzsás piskóta
Hozzávalók:
500 gramm liszt (25 púpozott evőkanál)
28 dkg vaj
3 evőkanál tejföl
24 dkg porcukor (24 csapott evőkanál)
szeletelt mandula
7 tojás
1 csomag vaníliás cukor
evőkanálnyi citromlé
érett, édes kimagozott, felezett sárgabarackok
csipet só
Elkészítése:
20 púpozott evőkanál (400 gramm) lisztet morzsolj el egy tálban a 28 dkg vajjal, adj hozzá 14 csapott evőkanál porcukrot, 2 tojássárgáját, 3 evőkanál tejfölt, és csipet sót. Gyúrd össze a tésztát, pihentesd 20 percig hűtőben. Nyújtsd ujjnyi vastagságúra, és süsd meg félig a sütőben. Míg sül, keverj össze 5 tojássárgáját 10 evőkanál porcukorral, 5 tojás keményre vert habjával, evőkanálnyi citromlével, 10 csapott evőkanál liszttel és egy marék szeletelt mandulával. A félig sült tészta tetejét szórd meg a morzsa felével, aztán szépen sorban egymás mellé halmozd rá a barackfeleket, és a gyümölcsöt szórd meg a maradék morzsalékkal. Süsd aranyszínűre, és porcukorral meghintve tálald.
2.Lekváros barackos piskóta
Hozzávalók:
300 gramm liszt (15 púpozott evőkanál)
25 dkg vaj
6 dkg cukor (6 evőkanál)
15 csapott evőkanál porcukor (tojáshabhoz)
3 kanál tejföl
2 tojás
csipet só
sárgabarack lekvár
érett, édes kimagozott, felezett sárgabarackok
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit dolgozd össze, csak a sárgáját tedd bele a tojásból, majd hűtőben pihentesd fél óráig. Nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, süsd meg félig, majd még melegen kend meg baracklekvárral. Rakd ki a tetejét a felezett barackokkal, a barackokra pedig tedd a 2 tojásfehérjéből és porcukorból felvert habot, simítsd rá, és süsd világossárgára.
3.Kajszibarackos piskóta
Hozzávalók:
25 csapott evőkanál liszt
2 tojás
125 gramm puha vaj
12 csapott evőkanál cukor
egy teáskanál sütőpor
50 ml tej
érett, édes kimagozott, felezett sárgabarackok
Elkészítése:
A tésztához keverd össze a vajat és a cukrot, közben egyenként add hozzá a tojásokat is. A sütőport keverd el a lisztben, majd add a tojáshoz, és végül a tejjel keverd simára. Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt formába, nyomd a barackokat a tésztába, és a sütő középső rácsán süsd kb. 40 percig. Porcukorral meghintve tálald.
Jó étvágyat!
Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.
Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.
A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!