Az édes, zamatos sárgabarack rendkívül sokoldalúan használható fel a konyhában, készítünk belőle lekvárt, dzsemet, pohárkrémet, gombócot, fagylaltot, levest, tortát, de még húsok mellé is kínáljuk. Amit mindenki nagyon szeret, az a sárgabarackos piskóta. A barackos piskóta recepteknek se szeri-se száma. Mi mutatunk neked 3 nagyszerű receptet!

Sárgabarackos piskóta

Minden barackpiskóta elkészíthető befőttből is, de ha itt a sárgabarack szezonja, mindenképpen friss gyümölccsel készítsd el! Íme, 3 remek recept!

 

1.Barackos morzsás piskóta

 

Hozzávalók:

500 gramm liszt (25 púpozott evőkanál)

28 dkg vaj

3 evőkanál tejföl

24 dkg porcukor (24 csapott evőkanál)

szeletelt mandula

7 tojás

1 csomag vaníliás cukor

evőkanálnyi citromlé

érett, édes kimagozott, felezett sárgabarackok

csipet só

 

Elkészítése:

20 púpozott evőkanál (400 gramm) lisztet morzsolj el egy tálban a 28 dkg vajjal, adj hozzá 14 csapott evőkanál porcukrot, 2 tojássárgáját, 3 evőkanál tejfölt, és csipet sót. Gyúrd össze a tésztát, pihentesd 20 percig hűtőben. Nyújtsd ujjnyi vastagságúra, és süsd meg félig a sütőben. Míg sül, keverj össze 5 tojássárgáját 10 evőkanál porcukorral, 5 tojás keményre vert habjával, evőkanálnyi citromlével, 10 csapott evőkanál liszttel és egy marék szeletelt mandulával. A félig sült tészta tetejét szórd meg a morzsa felével, aztán szépen sorban egymás mellé halmozd rá a barackfeleket, és a gyümölcsöt szórd meg a maradék morzsalékkal. Süsd aranyszínűre, és porcukorral meghintve tálald.

 

2.Lekváros barackos piskóta

 

Hozzávalók:

300 gramm liszt (15 púpozott evőkanál)

25 dkg vaj

6 dkg cukor (6 evőkanál)

15 csapott evőkanál porcukor (tojáshabhoz)

3 kanál tejföl

2 tojás

csipet só

sárgabarack lekvár

érett, édes kimagozott, felezett sárgabarackok

 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit dolgozd össze, csak a sárgáját tedd bele a tojásból, majd hűtőben pihentesd fél óráig. Nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, süsd meg félig, majd még melegen kend meg baracklekvárral. Rakd ki a tetejét a felezett barackokkal, a barackokra pedig tedd a 2 tojásfehérjéből és porcukorból felvert habot, simítsd rá, és süsd világossárgára.

 

3.Kajszibarackos piskóta

 

Hozzávalók:

25 csapott evőkanál liszt

2 tojás

125 gramm puha vaj

12 csapott evőkanál cukor

egy teáskanál sütőpor

50 ml tej

érett, édes kimagozott, felezett sárgabarackok

 

Elkészítése:

A tésztához keverd össze a vajat és a cukrot, közben egyenként add hozzá a tojásokat is. A sütőport keverd el a lisztben, majd add a tojáshoz, és végül a tejjel keverd simára. Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt formába, nyomd a barackokat a tésztába, és a sütő középső rácsán süsd kb. 40 percig. Porcukorral meghintve tálald.

 

Jó étvágyat!


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!