Hozzávalók:

2 kg padlizsán,kis fej vöröshagyma,1 kis kávéskanál só,100-150 ml majonéz ízlés szerint

Elkészítés:

A padlizsánokat rezsón vagy tárcsán addig sütöm (sem a konyhai tűzhely, sem a rostély nem adja vissza ugyanazt az ízt, és mellesleg nagyon füstöl, így csak szabadban érdemes csinálni), amíg minden oldala és alja feketére nem szárad/ég, rétesszerű rétegekben kezd felválni a húsról.

Ha kihűlt, meghámozom, az égett héjáról is minden húst lekaparok. Rögtön szűrőre teszem, hogy a maradék lé is le tudjon folyni és ne kerüljön a krémbe. Vagy össze turmixolom krémesre vagy késsel a lehető legapróbbra vágom.


A kis fej hagymát meghámozom és belereszelem. Sózom ízlés szerint. Bele keverem a majonézt, ami lehet bolti és házi is. Kicsit hagyom állni, újra kóstolás után ha szükséges ismét sózom. Behűtve kínálom friss kenyérrel és paradicsommal.


Az idei Föld Napját egy különleges ajánlattal ünnepeljük: bemutatjuk nektek a Föld Napja Viráglabdamixet, ami egy limitált szériás különlegesség! Mindössze 50 doboz áll rendelkezésre, hogy megoszthassuk veletek ezt az izgalmas lehetőséget.

Ez a viráglabdamix a természet szerelmeseinek és a kertészkedés rajongóinak készült, akik arra vágynak, hogy egy kis színt és életet csempésszenek környezetükbe, miközben támogatják a helyi ökoszisztémát.

A Föld napja viráglabda most akciós áron kapható, a készlet erejéig! Kattints ide!